Voestalpine își extinde producția de oțel la uzina din Donawitz

15/09/2023

Voestalpine inițiază construcția cuptorului electric cu arc electric Greentec Steel la Donawitz

Voestalpine, unul dintre cei mai importanți producători de oțel din Austria, a demarat inițiativa sa inovatoare ” green steel” prin începerea proiectului de construcție a cuptorului electric cu arc electric (EAF) la uzina sa de oțel din Donawitz.

Programat să înceapă în 2024, EAF se va baza pe o capacitate de producție anuală de 850.000 de tone de green steel , cu o punere în funcțiune anticipată în 2027. Sarcina complexă de proiectare, producție și punere în funcțiune a EAF este încredințată prestigioasei firme industriale italiene, Danieli.

Lucrările pregătitoare la instalația de la Donawitz sunt în plină desfășurare. Curățarea amplasamentului este în curs de desfășurare, marcată de demolarea unei instalații de turnare continuă învechite și a unei căi ferate dezafectate. Acest spațiu va găzdui în curând cuptorul cu arc electric de ultimă generație și un nou depozit de deșeuri aferent.

Pentru a consolida infrastructura electrică pentru noua instalație, au fost stabilite colaborări cu APG (Austrian Power Grid) și cu furnizorul local de energie Energie Steiermark. Într-o mișcare care subliniază angajamentul său față de sustenabilitate, Voestalpine își extinde, de asemenea, portofoliul de energie regenerabilă. Aceasta include instalarea de sisteme fotovoltaice și dezvoltarea de turbine eoliene, generatoare de energie hidraulică și instalații fotovoltaice suplimentare în colaborare cu asociații regionali.

Reprezentând o investiție de aproximativ 450 de milioane de euro, proiectul Donawitz este pregătit să creeze aproximativ 2.800 de locuri de muncă în Austria.

Strategia ” the greentec steel” marchează abordarea dedicată a Grupului Voestalpine în ceea ce privește producția de produse din oțel ecologic. În faza inițială vor fi montate cuptoare electrice cu arc electric la oțelăriile din Linz și Donawitz. Se estimează că adoptarea acestei tehnologii inovatoare va reduce emisiile grupului cu aproximativ 30%, reprezentând o investiție totală de aproximativ 1,5 miliarde de euro.

CBAM