US Steel Kosice va opera cu un program redus până la sfârșitul verii: O măsură necesară sau o decizie discutabilă?

27/07/2023

US Steel Kosice a redus livrările de oțel cu 20% în primul trimestru din 2023, comparativ cu aceeași perioadă din 2022, la 883.000 de tone scurte. Producția de oțel a crescut cu 0,3% trimestrial și cu 85% anual, ajungând la 1,09 milioane de tone. Utilizarea capacității de producție a fabricii a fost de 89% în primul trimestru.

În acest an, USSK intenționează să crească livrările de oțel cu 1-20% față de anul precedent, până la 3,8-4 milioane de tone.

La începutul lunii septembrie 2022, US Steel Kosice a oprit temporar unul dintre cuptoarele de furnal din cauza costurilor ridicate ale energiei și a lipsei cererii de oțel în Europa. În decembrie, compania a închis un alt cuptor de furnal, lăsând în funcțiune o singură unitate.

Deja în ianuarie 2023, compania slovacă a reluat activitatea cuptoarelor oprite anterior. Capacitățile au început să fie lansate pe fondul creșterii prețurilor europene pentru rolele laminate la cald, precum și a creșterii cererii datorită reînnoirii stocurilor de către centrele de service din Europa. Capacitatea totală a celor trei cuptoare de furnal ale fabricii este estimată la 4,5 milioane de tone de oțel pe an.

Facebook
LinkedIn
Call Now Button