Un nou record marca BETAK: 10.000 tone de oțel prelucrat

13/10/2023

La data de 5 octombrie 2023, compania Betak a înregistrat un nou record în producție, atingând cifra de 10.000 tone de oțel prelucrat la 8:45 am. Acest succes marchează un progres semnificativ, înregistrând acest rezultat cu trei săptămâni mai devreme comparativ cu anul anterior și cu trei luni față de anul în care s-a stabilit primul record, acum patru ani.

Sub conducerea directorului general, Caius Bulea, compania Betak, situată în zona industrială a Bistriței, se distinge prin realizări impresionante. Anul anterior, recordul de 10.000 de tone a fost stabilit la sfârșitul lunii octombrie. În 2018, Betak a transformat aceeași cantitate de oțel în componente diverse, printre care se numără componente pentru împământare, parapete de protecție și pontoane marine destinate exportului în Suedia.

Gama de produse Betak se împarte în trei categorii principale:

  • Fabricarea componentelor pentru împământări, incluzând banda zincată, conductorul rotund zincat și electrozii de împământare.
  • Elemente de siguranță rutieră, cuprinzând parapete stradale și pietonale.
  • Structuri metalice exportate, precum pontoanele marine pentru Suedia și componente pentru construcții destinate Austriei.

Inovația și cercetarea ocupă un loc central în operațiunile Betak. O proporție de 88% din produse sunt bazate pe proiecte proprii, dezvoltate intern, cu doar 12% din producția anului 2019 provenind din proiecte externe.

CBAM