UE salvează industria siderurgică franceză, dar la ce cost?

21/07/2023


Comisia Europeană aprobă fonduri de 850 de milioane de euro pentru decarbonizarea producției de oțel a ArcelorMittal France

Comisia Europeană a aprobat un fond de 850 de milioane de euro pentru a sprijini decarbonizarea producției de oțel a ArcelorMittal France în Dunkirk. Suportul financiar va fi utilizat pentru construcția unei instalații de reducere directă (DRP) și a două cuptoare cu arc electric (EAF), care vor înlocui două dintre cele trei cuptoare de furnal existente și două dintre cele trei cuptoare de bază cu oxigen.

Instalarea noilor DRP și EAF este programată să intre în funcțiune în 2026. Proiectul se așteaptă să reducă emisiile de dioxid de carbon cu 70 de milioane de tone pe durata de viață de 15 ani.

Acesta este unul dintre cele mai mari proiecte de decarbonizare din sectorul siderurgic din Europa și va ajuta ArcelorMittal France să-și atingă obiectivul de a reduce emisiile de dioxid de carbon cu 30% până în 2030.

Proiectul va contribui, de asemenea, la crearea de noi locuri de muncă în regiune și va consolida poziția de lider a Franței în sectorul siderurgic.

Decarbonizarea sectorului siderurgic este o prioritate pentru UE

UE și-a setat ambițiosul obiectiv de a reduce emisiile de gaze cu efect de seră cu 55% până în 2030. Sectorul siderurgic este unul dintre cele mai mari emitenți de gaze cu efect de seră din UE, reprezentând aproximativ 10% din totalul emisiilor.

Decarbonizarea sectorului siderurgic este, prin urmare, o prioritate pentru UE. Fondurile aprobate de Comisia Europeană pentru ArcelorMittal France sunt un pas important în direcția corectă.

Impactul pozitiv al proiectului

Proiectul va avea un impact pozitiv semnificativ asupra mediului. Va reduce emisiile de dioxid de carbon cu 70 de milioane de tone pe durata de viață de 15 ani. Acest lucru va contribui la combaterea schimbărilor climatice și va îmbunătăți calitatea aerului în regiune.

Proiectul va avea, de asemenea, un impact pozitiv asupra economiei. Va crea noi locuri de muncă și va consolida poziția de lider a Franței în sectorul siderurgic.

Concluzie

Proiectul de decarbonizare a producției de oțel a ArcelorMittal France este un pas important în direcția corectă. Va contribui la combaterea schimbărilor climatice, va îmbunătăți calitatea aerului și va crea noi locuri de muncă. Este un exemplu de succes al eforturilor UE de a decarboniza economia.

Facebook
LinkedIn
Call Now Button