UE amenință cu un nou caz pentru evitarea încălcării legislației privind oțelul inoxidabil

04/08/2023

Potrivit unor rapoarte recente, Direcția Generală Comerț a Comisiei Europene a primit o plângere împotriva mai multor țări în legătură cu o posibilă eludare a taxelor antidumping și compensatorii existente pentru oțelul inoxidabil laminat la rece originar din Indonezia. Se pregătește un nou caz de circumvenție?

Potrivit unor rapoarte recente, se pare că Direcția Generală Comerț (DG-Trade) a Comisiei Europene a primit o plângere privind livrările de oțel inoxidabil laminat la rece din Turcia, Taiwan și Vietnam. Plângerea invocă o posibilă eludare a măsurilor antidumping și antisubvenție cu material laminat la rece din Indonezia.
Comisia Europeană nu a inițiat încă nicio procedură de investigare a acuzațiilor. Cu toate acestea, se pare că ministerele relevante din țările menționate au fost consultate de către DG Trade.
Prin urmare, în prezent nu există nicio problemă pentru comenzile europene existente de material inoxidabil laminat la rece. Un eventual efect, dacă există, poate fi așteptat abia peste 6 luni.
La ce ar trebui să fie atenți acum cumpărătorii de produse inoxidabile?

Încă o dată, plângerea adresată CE și solicitările adresate Turciei, Taiwanului și Vietnamului ne confirmă faptul că este esențial de la cine cumperi și că devine din ce în ce mai important să ai un partener de încredere care nu numai că acordă atenție prețului, dar lucrează și în mod legal.

CBAM