Toscelik Spiral Pipe va furniza țevi din oțel către Transgaz din România

14/09/2023
maxresdefault

Toscelik Spiral Pipe, unul dintre cei mai mari producători de țevi de oțel din Turcia, sub controlul Tosyali Holding, va deveni furnizor de țevi de oțel pentru proiectul de gazoduct de gaze naturale Coasta Mării Negre-Podișor, aparținând companiei de stat Transgaz din România.

Conform acordului, în decurs de un an, Toscelik Spiral Pipe va furniza proiectului 102.000 de tone de țevi de oțel sudate în spirală cu diametrul de 813-1.219 mm, cu standardul de producție ISO 3183 PSL2 și calitatea oțelului L415NE PSL2. Lungimea țevilor va fi de 306,5 kilometri.

Se anticipează că aproximativ 45% din consumul din România va fi acoperit cu gazul care va fi transportat de gazoduct, aceasta urmând să aibă o capacitate anuală de peste 12 miliarde de metri cubi. Proiectul, care este de o importanță critică pentru securitatea energetică a Europei, urmărește să se conecteze cu gazoductul Bulgaria, România, Ungaria și Austria (BRUA) din Podișor, conform planurilor. Toscelik Spiral Pipe este, de asemenea, furnizorul BRUA.

Reamintim că în luna iunie Transgaz a semnat ordinul de începere a lucrărilor care vor fi realizate cu consorţiul condus de societatea turcă Kalyon Insaat Sanayi (consorţiu din care fac parte şi companii româneşti), care a câştigat licitaţia, fiind vorba de un  proiect de 500 de milioane de euro.

CBAM