Thyssenkrupp primește finanțare de la UE pentru proiectul de decarbonizare

26/07/2023


ThyssenKrupp anunță aprobarea de la Comisia Europeană pentru proiectul de decarbonizare thH2Steel

Grupul siderurgic german ThyssenKrupp a anunțat că Comisia Europeană a aprobat finanțarea de 2 miliarde de euro din partea guvernului german pentru proiectul de decarbonizare thH2Steel.

Proiectul de decarbonizare prevede construirea unei instalații de reducere directă a fierului cu 100% hidrogen în Duisburg, care va fi finalizată până la sfârșitul anului 2026. Această instalație va ajuta compania să reducă emisiile anuale de carbon cu 3,5 milioane de tone.

Instalația va avea o capacitate de producție anuală de 2,5 milioane de tone de fier redus direct și se preconizează că va produce în jur de 143.000 de tone de hidrogen pe an în 2029.

Acest proiect este un pas important în direcția atingerii obiectivelor de decarbonizare ale ThyssenKrupp și ale Uniunii Europene. Compania se angajează să reducă emisiile de carbon cu 30% până în 2030 și să devină neutră din punct de vedere climatic până în 2050.

Proiectul thH2Steel este unul dintre cele mai ambițioase proiecte de decarbonizare din industria siderurgică din lume. Va fi o demonstrație importantă a faptului că este posibil să se producă oțel în mod sustenabil, folosind hidrogenul ca sursă de energie.

Acest proiect va avea un impact pozitiv semnificativ asupra mediului, contribuind la reducerea emisiilor de carbon și la îmbunătățirea calității aerului. De asemenea, va crea noi locuri de muncă în industria siderurgică și va contribui la dezvoltarea economiei locale.

Facebook
LinkedIn
Call Now Button