SWOCTEM GmbH preia Kloeckner: Cum va influența acest lucru piața europeană?”

29/09/2023

Comisia Europeană a aprobat preluarea distribuitorului independent de oțel din Germania, Kloeckner & Co SE, de către firma de investiții private SWOCTEM GmbH, conform unui comunicat emis pe 27 septembrie.

Examinarea EC a acestei achiziții a avut loc ca răspuns la preocupările legate de concurența corectă pe piața distribuției de produse din oțel .

CE a concluzionat că preluarea nu va ridica probleme de concurență având în vedere „poziția limitată pe piață” rezultată din tranzacția propusă.

Rețeaua de distribuție și servicii a Kloeckner & Co numără 160 de locații în 13 țări. Anul trecut, compania a expediat aproape 4,7 milioane mt de produse către o bază de clienți de 90.000, fiind cunoscută în special pentru progresele sale în transformarea digitală a distribuției, având ca scop digitalizarea și automatizarea în mare parte a lanțului său de aprovizionare și servicii.

În august, compania a anunțat că a finalizat achiziția National Material of Mexico (NMM), un centru de servicii și furnizor de materiale independent, care deservește piețele auto și industriale din America de Nord.

SWOCTEM GmbH, o companie deținută de omul de afaceri german Friedhelm Loh, este cel mai mare detinator de acțiuni la Kloeckner și a anunțat intenția de a face o ofertă de preluare pe 13 martie, cu scopul de a-și majora acțiunile la mai mult de 30%  pentru a obține mai multă flexibilitate pentru achiziții viitoare de acțiuni.

Conform legii financiare germane, o ofertă de preluare voluntară trebuie emisă tuturor acționarilor atunci când acțiunile depășesc pragul de 30%.

Loh, care are legături cu diverse întreprinderi germane de oțel, în special cu centrul de servicii pentru oțel Stahlo, a început să investească în Kloeckner în 2016 și a obținut două locuri în consiliul de supraveghere al Kloeckner atunci când și-a crescut acțiunile la 25,25% în acel an

Facebook
LinkedIn
Call Now Button