Spania devine epicentrul tehnologiei curate: Descoperă centrul ArcelorMittal care schimbă regulile jocului în lupta împotriva poluării!

08/09/2023

ArcelorMittal, Repsol, Iberia și Holcim Group își unesc forțele pentru a crea un hub de inovare pentru decarbonizare și economie circulară în Spania

0129135 arcelormittal to set up technology centre for decarbonisation in spain

Patru dintre cele mai mari companii industriale din Spania au anunțat o nouă alianță strategică pentru a accelera tranziția către o economie mai sustenabilă.

ArcelorMittal, Repsol, Iberia și Holcim Group vor colabora pentru a dezvolta noi tehnologii și soluții care să reducă emisiile de carbon și să încurajeze reutilizarea deșeurilor și subproduselor.

Centrul de inovație, numit All4Zero, va fi situat în apropierea combinatului de oțeluri ArcelorMittal din Asturias, Spania.

Planul inițial include construirea unei unități de fier cu reducție directă pe bază de hidrogen verde de 2,3 milioane de tone/an.

Această unitate va folosi hidrogen verde, produs din energie regenerabilă, pentru a reduce cantitatea de cărbune utilizată în producția de oțel.

All4Zero va explora, de asemenea, alte modalități de a reduce emisiile de carbon în sectoarele energiei, aviației și cimentului.

De exemplu, companiile vor colabora pentru a dezvolta noi tehnologii pentru captarea și stocarea carbonului (CCS) și pentru a utiliza deșeurile și subprodusele drept combustibil sau materii prime.

Această alianță este un pas important în direcția unei economii mai sustenabile în Spania.

Prin colaborarea lor, cele patru companii își pot combina expertiza și resursele pentru a dezvolta noi soluții care să ajute la reducerea emisiilor de carbon și la protejarea mediului.

Facebook
LinkedIn
Call Now Button