Salzgitter a comandat o instalație pentru producerea de hidrogen verde de la compania austriacă Andritz

22/09/2023

Salzgitter avansează producția de oțel verde cu cea mai mare instalație de hidrogen din Europa

Salzgitter, un important producător german de oțel, a făcut un pas uriaș în direcția producției durabile de oțel prin achizitia uneia dintre cele mai importante instalații de producție de hidrogen ecologic din Europa. Această mișcare îndrăzneață, facilitată de conglomeratul tehnologic austriac Andritz, face parte din ambițiosul program de transformare SALCOS al Salzgitter.

Încheierea afacerii

Odată cu confirmarea acestui contract monumental, Salzgitter a finalizat efectiv secvența de comenzi pentru faza inaugurală a proiectului de tranziție durabilă SALCOS.

Colaborarea dintre Salzgitter și Andritz

Andritz este însărcinată să construiască o unitate de electroliză de mare capacitate de 100 MW la instalația Salzgitter Flachstahl. Această instalație, odată ce va fi operațională din 2026, va produce anual o cantitate impresionantă de 9.000 de tone de hidrogen verde. Această lansare va simboliza începutul utilizării sale pe scară largă în cadrul inițiativei SALCOS.

Ulrich Grethe, președintele Consiliului de administrație al Salzgitter Flachstahl GmbH, a declarat: ” Prezentarea acestei unități de electroliză este o realizare de referință în călătoria noastră SALCOS. Ea întruchipează poziția noastră de lider în conducerea transformării industriale. Pentru a ne asigura că diminuăm implicațiile CO2 ale producției noastre de oțel, este esențial să ne aliniem rapid la infrastructura de hidrogen în curs de dezvoltare.”

Domenico Iacovelli, un membru cheie al consiliului de administrație al ANDRITZ GROUP, a subliniat modul în care designul compact al instalației lor de hidrogen verde se integrează perfect în cadrul preexistent al Salzgitter.

Un parteneriat inovator

Alături de Andritz, HydrogenPro va contribui la acest proiect inovator. Tehnologia lor specializată de electrolizator este adaptată în special pentru scalarea extensivă a aplicațiilor industriale.

Fazele SALCOS

Inițiativa SALCOS urmează să se desfășoare într-o succesiune tripartită. Până în 2026, faza inaugurală este programată pentru lansare, dispunând de un modul de reducere directă, un cuptor cu arc electric și o divizie de electroliză pentru a produce hidrogen verde. Urmărind să depășească normele legale, Salzgitter este pe cale să atingă o producție de oțel cu emisii de carbon aproape zero până la sfârșitul anului 2033.

Faza de demarare a SALCOS este finanțată prin subvenții atât de la aparatul federal german, cât și de la landul Saxonia Inferioară, împreună cu injecții semnificative de capital din partea Salzgitter.

O privire asupra evoluțiilor recente

La începutul lunii mai 2023, Salzgitter a încheiat un acord cu un consorțiu (Tenova, Danieli și DSD Steel Group), concentrându-se pe ridicarea unei instalații de reducere directă în incinta Salzgitter Flachstahl. Acest segment, având o capacitate de 2 milioane de tone pe an, este destinat să fie cea mai substanțială componentă din prima etapă a misiunii de transformare a companiei.

În plus, în august 2023, a început o recondiționare programată la furnalul A din Salzgitter, cu o durată preconizată de aproximativ 100 de zile. Gunnar Gräbler, directorul general al Salzgitter, a afirmat că această întreprindere de întreținere va marca ultima înlocuire a învelișului la Salzgitter.

În concluzie, angajamentul de neclintit al Salzgitter față de producția ecologică de oțel subliniază schimbarea mai amplă a industriei către o producție responsabilă față de mediu. Cu astfel de investiții și colaborări semnificative, Salzgitter conduce lupta pentru un viitor durabil.

CBAM