Rocky Mountain Institute (RMI) lansează o nouă platformă de achiziții pentru a facilita o comenzi de 2 milioane de tone de oțel ecologic

25/09/2023

GREENSTEEL 1 1

O nouă platformă de achiziții lansată de Rocky Mountain Institute (RMI) ar putea genera comenzi colective de 2 milioane de tone de oțel ecologic din partea marilor companii, ceea ce ar putea impulsiona industria siderurgică nord-americană în direcția decarbonizării.

Prima platformă de achiziții de acest tip, denumită Sustainable Steel Buyers Platform (SSBP), a fost prezentată miercuri, 20 septembrie, de către grupul de experți în energie curată în cadrul Săptămânii climei de la New York. Aceasta își propune să consolideze cererea de oțel cu nivel redus de emisii în vederea unei achiziții inițiale la scară comercială în America de Nord, potrivit site-ului web al RMI.

Organizația non-profit pentru energie curată a lansat un proces de solicitare de informații (RFI) deschis tuturor producătorilor de oțel pentru a livra oțel sustenabil în America de Nord, care se va desfășura pe parcursul acestui an, urmat de o cerere de propuneri (RFP) planificată pentru primul trimestru al anului viitor.

Ulterior, aceste informații vor fi utilizate pentru a elabora cererea de ofertă pentru a înțelege valoarea adăugată care este asociată cu etapele necesare pentru a produce oțel cu emisii aproape zero. În continuare, cumpărătorii vor folosi aceste informații ca bază pentru a negocia acorduri cu producătorii de oțel.

Marile corporații – inclusiv gigantul tehnologic Microsoft, producătorul de hardware solar Nextracker și dezvoltatorul imobiliar Trammell Crow Company – se asociază pentru a achiziționa în mod colectiv 2 milioane de tone de oțel cu emisii aproape zero prin intermediul platformei RMI.

Oțelul cu emisii aproape zero se referă la oțelul produs folosind energie electrică regenerabilă, hidrogen curat sau, eventual, cu tehnologie de captare a carbonului, a declarat RMI.

Eforturile de decarbonizare în industria siderurgică din SUA au fost un punct de interes constant în rândul participanților din industrie, cererea de oțel ecologic urmând să crească la 6,7 milioane de tone anual până la sfârșitul acestui deceniu, a declarat RMI.

CBAM