Regulamentul CBAM al UE și procedurile UE de combatere a eludării taxelor oțelului inoxidabil

28/08/2023

După o pauză binemeritată, Comisia Europeană a revenit cu un nou avânt, prezentând cu entuziasm reglementarea CBAM. Acest demers demonstrează angajamentul continuu al CE pentru a oferi un cadru solid în domeniu. În plus, evoluțiile recente din Asia sugerează o perspectivă pozitivă pentru prețurile materiilor prime. Și nu doar asta, ci și Europa și Statele Unite raportează actualizări încurajatoare privind investițiile și înregistrările auto.

Comisia Europeană a făcut un pas înainte, publicând reglementarea CBAM. Chiar dacă acesta a fost lansat puțin mai devreme decât era anticipat, așteptările sunt că aceasta va oferi o viziune clară și structurată a pieței.

Este remarcabil faptul că, în ciuda sugestiilor și a propunerilor de ajustare din partea diferitelor entități, CE a ținut cont de o perspectivă globală și a avansat cu reglementarea. Este clar că Bruxelles-ul este un centru dinamic unde diferite voci și interese se intersectează, iar Comisia Europeană are o misiune esențială în echilibrarea acestor interese.

Comisia a mai subliniat și ideea de a avea un dialog constructiv în procesul de dezvoltare a CBAM. Astfel, dorința lor de a lansa reglementarea mai devreme indică o determinare în a aduce beneficii pe termen lung pe piață.

Pe o notă similară, se pare că Comisia Europeană este atentă la diversele tendințe și schimbări de pe piață. Recent, au luat în considerare aspectele legate de oțelul inoxidabil din Indonezia, reiterând astfel implicarea lor activă în protejarea intereselor europene. Vom rămâne conectați la aceste evoluții și vom oferi actualizări relevante în timp util.

CBAM