Producătorii de oțel din China fac progrese în ceea ce privește decarbonizarea industriei

02/10/2023

Sectorul siderurgic își propune să atingă un vârf al emisiilor de carbon până în 2030.

Producătorii de oțel din China înregistrează progrese în decarbonizarea industriei. Conform Asociației Chineze a Fierului și Oțelului (CISA), industria siderurgică din țară vizează atingerea vârfului emisiilor de carbon în 2030, cu o reducere de 40% față de valoarea maximă până în 2040 și cu aproximativ 95% până în 2060.

Potrivit CISA, care cuprinde aproximativ 80% din uzinele siderurgice ale țării, emisiile de carbon din acest sector reprezintă aproximativ 15% din totalul emisiilor din stat. Aceasta este o valoare semnificativ mai mare decât media mondială (aproximativ 7%).

Există mai multe motive pentru care consumul general de energie, precum și intensitatea emisiilor de carbon din industria siderurgică chineză, sunt mult mai mari decât media mondială. Printre acestea se numără procentul redus de cuptoare cu arc electric în producția totală de oțel, utilizarea unui amestec greu de cărbune și cocs, emisiile de CO2 mai mari în sectorul energetic și adoptarea limitată a tehnologiilor eficiente din punct de vedere energetic.

Principalele direcții care vor contribui la atingerea obiectivelor de decarbonizare includ îmbunătățirea eficienței energetice, reciclarea resurselor, optimizarea proceselor de oțelire, implementarea captării, stocării și utilizării CO2. În plus, gestionarea cererii, disponibilitatea deșeurilor metalice și utilizarea surselor de energie regenerabilă sunt aspecte esențiale.

CBAM