Prețurile oțelului beton din Polonia pe punctul de a exploda? Află ce vor să facă producătorii!

08/09/2023

Prețurile pentru oțelul beton din Polonia au crescut în luna august, pe fondul cererii mai mari, dar piața încă nu are o direcție clară.

În această săptămână se reglementează contractele privind fierul vechi, ceea ce va fi decisiv pentru prețurile la oțelul finit.

Participanții de pe piață au împărtășit așteptări mixte în ceea ce privește evoluțiile de după vară, deși toți au fost de acord că laminoarele vor continua să încerce să crească prețurile pentru a acoperi costurile.

Cererea de oțel beton pentru utilizatorii finali ar urma să se îmbunătățească în septembrie, datorită redresării așteptate în subsectorul construcțiilor rezidențiale din Polonia.

În luna iulie, guvernul polonez a lansat un program de sprijin pentru cumpărătorii primei case din țară, oferind credite pentru locuințe cu o rată fixă a dobânzii de 2% pe 10 ani, diferența față de rata reală a dobânzii fiind acoperită de stat.

Programul, care este disponibil tinerilor pentru achiziționarea primei case sau a primului apartament, ar trebui să stimuleze construcțiile rezidențiale.

CBAM