Prețurile la deșeuri metalice în Germania au crescut în septembrie datorită exporturilor către Asia.

29/09/2023

Participanții la piață speră ca cererea de export să persiste în viitorul apropiat.

În septembrie 2023, prețurile la deșeuri metalice în Germania au crescut, în ciuda cererii scăzute din partea producatorilor europeni, datorită exportului acestui material brut către Asia. Majoritatea participanților la piață se așteaptă ca cererea de export să continue în următoarele săptămâni.

Conform unei surse, uzinele siderurgice europene continuă să cumpere volume foarte mici de deșeuri metalice și în prezent nu există semne de reaprovizionare. Un alt distribuitor de pe piață subliniază că, datorită crizei din industria construcțiilor, majoritatea uzinelor siderurgice au stocuri mari de produse finite, în timp ce cererea pentru bare de armare este inexistentă. Se resimte și un declin în sectoarele auto și de construcții de mașini – fabricile raportează o scădere a comenzilor primite.

Totuși, creșterea prețului din septembrie în Germania a fost asociată cu exportul activ de materii prime către Asia, în special către India și Pakistan. În particular, prețurile pentru deșeuri metalice de calitate 2/8 și deșeuri metalice mărunțite de gradul E40 au crescut în țară – până la €325/t.

Majoritatea participanților la piața germană de deșeuri metalice se așteaptă ca cererea de export să continue în următoarele săptămâni, ceea ce va susține prețurile având în vedere cantitatea redusă de materie primă disponibilă. Cu toate acestea, cererea scăzută din partea uzinelor siderurgice germane și europene, în special cele italiene, nu se va schimba, iar nivelurile cotațiilor din octombrie vor fi instabile.

În 2022, Germania a exportat 7,7 milioane de tone de deșeuri metalice, ceea ce reprezintă cu 14% mai puțin decât anul anterior. Acesta este cel mai scăzut volum de la criza financiară globală din 2009. În 2022, producătorii de oțel germani au redus importul acestei materii prime cu 12% față de anul anterior – până la 4,3 milioane de tone.

In septembrie asociația comercială italiană Assofermet a prezis o creștere a prețurilor la deșeuri metalice în Italia în a doua jumătate a lunii, deoarece vânzătorii considerau cotațiile actuale ca fiind scăzute.

De asemenea, la începutul lunii septembrie, piața mondială a deșeurilor metalice a rămas instabilă datorită fluctuațiilor în cererea de oțel. În Turcia, prețurile la aceste materii prime au crescut ușor datorită ratelor de transport mai mari și achizițiilor sporite de către producătorii de oțel. În SUA, la începutul tranzacțiilor din septembrie, se aștepta o scădere a cotațiilor. Pe piața chineză, prețurile au scăzut sub influența ofertei sporite.

Facebook
LinkedIn
Call Now Button