Preturile HRC din EU

23/02/2021

Prețurile pentru rolele laminate la cald din oțel în Europa de Nord au crescut în cursul săptămânii până vineri, 19 februarie, susținute de comenzi importante pentru producătorii interni și de o cerere solidă din piata.

În acelasi timp prețurile din sudul regiunii au fost stabile în aceeași perioadă.

Calculat indicele zilnic al HRC din oțel, produs intern, din nordul Europei, la 723,75 € (877,00 USD) pe tonă pe 19 februarie, în creștere cu 3,75 € pe tonă in luna Ianuarie și cu 4,75 € pe tonă fata de luna Decembrie.

Unele surse de pe piață au fost îngrijorate de faptul că cererea scăzută din sectorul auto, determinată parțial de lipsa cipurilor de calculator utilizate în mașini, ar duce la reduceri ale producției auto și, prin urmare, ar reduce consumul de oțel de către producătorii auto europeni.

Săptămâna trecută, asociația italiană a distribuitorilor de oțel Assofermet a trimis o scrisoare Comisiei Europene prin care subliniază denaturarea pe piețele UE din carbon și oțel inoxidabil cauzate de măsurile antidumping și de salvgardare din regiune.

Asociația a cerut în mod specific ca măsurile de salvgardare existente la importurile de oțel să nu fie prelungite după expirarea programată a acestora la 30 iunie anul acesta.

CBAM