Prețurile HRC cresc pe piața din Asia

24/11/2023

Combinatele siderurgice din China, Taiwan și Japonia și-au redus capacitatea de producție, ceea ce a dus la creșterea prețului rolelor laminate la cald (HRC). În plus, laminoarele indiene s-au retras de pe piețele majore timp de mai bine de șase luni și s-au concentrat pe vânzări interne mai profitabile.

Aprecierea cursului de schimb al RMB în raport cu dolarul american și acordul de reducere a producției OPEC au provocat o creștere a prețului petrolului și au împins și mai mult în sus prețurile la HRC.

În ceea ce privește termenul de livrare, în prezent, doar laminoarele chinezești pot asigura livrarea în ianuarie-februarie, iar livrarea laminoarelor de oțel din Japonia și Taiwan depășește luna februarie.

Piața din Arabia Saudită va importa între 400.000 și 500.000 de tone de HRC în 2024, care vor fi utilizate pentru proiecte de petrol, gaze naturale și transport pe apă. Cu toate acestea, prețul HRC continuă să crească, iar unele laminoare de oțel au adoptat o atitudine de expectativă, reducând capacitatea sau retrăgându-se de pe piață.

CBAM