Prețurile europene ale oțelului inoxidabil cresc pe fondul unor importuri limitate

02/10/2023

Distribuitorii raportează că producatorii europeni sunt optimisti în ceea ce privește realizarea unor creșteri suplimentare de pret  în lunile următoare, determinate de nevoia de a recupera costurile mai mari ale materiilor prime.

Prețurile deșeurilor inoxidabile cresc ca urmare a înăspririi disponibilității după mai multe luni de consum redus.

Cu toate acestea, sunte inclinati sa credem că producătorii locali de inox beneficiază de situatia limitarii opțiunilor de import disponibile pentru distribuitori din Europa.

Refacerea stocurilor de către distribuitori s-a accelerat, deși moderat, după perioada de vacanță de vară europeană.

Mulți distribuitori aleg să plaseze comenzi noi de producție la producatorii locali, pentru volume mici, dar într-o manieră mai frecventă.

Deși nivelul stocurilor a scăzut în ultimele luni, distribuitorii rămân precauți în ceea ce privește refacerea lor în contextul actual de incertitudine a pieței.

O ușoară creștere a comenzilor, combinată cu reducerile de capacitate de producție peste vară, a dus la prelungirea termenelor de livrare ale producatorilor europeni. Majoritatea oferă acum livrari la șapte sau opt săptămâni.

Cu toate acestea, mai mulți au si stoc disponibil pentru livrări mai rapide.

Mulți distribuitori sunt reticenți în a plasa comenzi din import din cauza numărului crescând de măsuri protecționiste, inclusiv a noii investigații privind materialul laminat la rece care sosește din Taiwan, Vietnam și Turcia.

Comisia Europeană investighează dacă taxele actuale aplicate oțelului de origine indoneziană sunt ocolite prin export prin aceste țări terțe.

Ca rezultat al acestei investigații, furnizorii sud-coreeni au primit un număr crescut de solicitări din partea clienților europeni.

Cu toate acestea, ca urmare a creșterii prețurilor lor oferite, atracția achiziționării din Coreea de Sud a scăzut.

În plus, începerea perioadei de raportare pentru Mecanismul de Ajustare la Frontiera Carbonului (CBAM) în Europa, la 1 octombrie, descurajează importatorii, mulți dintre aceștia nefiind pregătiți pentru introducerea sa.

Facebook
LinkedIn
Call Now Button