Prețurile europene ale laminatelor la cald cresc pe fondul unor oferte mai consistente din partea producatorilor

01/09/2023

Pe măsură ce se încheie august, piața europeană a produselor laminate la cald înregistrează o creștere valorică, stimulată de ofertele consolidate ale laminoarelor europene. Acestea își propun să capitalizeze momentum-ul reînnoirii stocurilor, proces ce urmează în mod tradițional vacanței estivale.

În ciuda unei atmosfere economice predominent rezervate, în special în Germania, perspectivele pe termen scurt și mediu se conturează într-un mod mai favorabil. Acest lucru este susținut de amplificarea solicitărilor de ofertă.

Numeroase unități de producție europene urmăresc stabilirea unui preț benchmark de Eur700/mt EXW, cu opțiunea de livrare în zonele nordice ale Europei. Deși nivelurile de preț acceptate până în prezent se situează sub acest prag, informații provenite de la cumpărători sugerează o creștere a complexității în achiziționarea de materiale sub suma de Eur670/mt EXW din laminoarele regionale pe segmentul spot.

În paralel, piața italiană a început să indice o tendință ascendentă a valorilor de tranzacționare, cu cotații situate între 630-660 EUR/tonă EXW pentru HRC, provenind de la diversi cumpărători.

În actualul peisaj al industriei siderurgice, observăm că marjele de profit se situează sub standardul pieței. Aceasta sugerează două scenarii posibile: fie există o scădere a costurilor materiilor prime, fie asistăm la o creștere a prețurilor de vânzare.

Este demn de notat că evoluțiile din industria siderurgică europeană influențează și piața britanică. Cu toate acestea, cumpărătorii britanici menționează că se află în așteptarea ofertelor ajustate pentru importurile provenite din afara UE.

Facebook
LinkedIn
Call Now Button