Prețurile din Europa pentru HRC se confruntă cu provocări de redresare

10/11/2023

În ciuda diminuării ofertei din partea oțelăriilor și a impactului procesului de reaprovizionare, prețurile rolelor laminate la cald (HRC) au înregistrat o creștere, reflectând actuala dinamică a pieței europene, care se confruntă cu provocări semnificative de redresare.

Având în vedere stagnarea cererii finale, cumpărătorii manifestă îngrijorare în fața creșterii prețurilor și adoptă o atitudine precaută pentru a evita acumularea de stocuri. O situație similară a fost observată pe piața din sudul Europei, unde indicele HRC din Italia a înregistrat o scădere, iar tranzacțiile au înregistrat doar o îmbunătățire limitată. Reducerile de producție și prețurile ridicate ale HRC importate au susținut temporar piața.

De asemenea, fabricile turcești pot furniza HRC pentru luna decembrie, însă prețurile practicate nu sunt competitive. În ciuda prețurilor mai accesibile oferite de fabricile ucrainene, acestea s-au retrs de pe piața europeană.

Pe de altă parte, fabricile vietnameze au asigurat volume semnificative de comenzi la prețuri competitive. Chiar dacă unii mari distribuitori au început achiziționarea în ultima decadă a lunii octombrie, incertitudinea persistă în tendința ulterioară, datorită unei cereri slabe și a unei abordări selective în procesul de achiziție.

Facebook
LinkedIn
Call Now Button