Prețurile aluminiului de la Bursa Metalelor din Londra cresc din cauza nivelului scăzut al stocurilor

01/09/2023

În data de 30 august, contractele futures pentru aluminiu tranzacționate la London Metal Exchange au atins o cotație de 2.201,5 USD/tonă, reflectând o apreciere de 1,52% comparativ cu ședința de tranzacționare precedentă.

Conform datelor actualizate, volumele stocurilor de aluminiu se mențin la niveluri reduse. Această situație este influențată predominant de capacitatea redusă de producție a instalațiilor de aluminiu electrolitic, acestea prezentând un ritm scăzut în procesul de turnare a lingourilor. Un alt factor determinant pentru dinamica pozitivă a pieței este reprezentat de măsurile pro-active de stimulare economică adoptate de China, lider global în ceea ce privește consumul de aluminiu.

De asemenea, evoluțiile recente ale principalilor indicatori economici au redus așteptările referitoare la posibilele majorări ale ratei dobânzii de către Rezerva Federală (FED) în lunile imediat următoare, fie noiembrie sau decembrie. Această tendință a contribuit la atenuarea forței dolarului american. În acest context, metalele prețuite în dolari devin mai atractive și mai competitive pe plan global, datorită devalorizării monedei americane.

Facebook
LinkedIn
Call Now Button