Prețul metalelor de bază, prognoză confuză pe fondul presiunii măsurilor de stimulare din China

03/08/2023

ALUMINIU

Guvernul chinez se află sub o presiune imensă pentru a sprijini redresarea economică lentă a țării. În timpul unei reuniuni a celor 24 de membri ai Biroului Politic al Partidului Comunist Chinez, aflat la putere, liderii de vârf ai Chinei au semnalat faptul că urmează să se acorde mai mult sprijin pentru a ajuta sectorul imobiliar aflat în dificultate, pentru a stimula consumul și pentru a rezolva problema datoriilor autorităților locale. Dar nu au reușit să dezvăluie pachetul de stimulare pe scară largă pe care toată lumea îl așteaptă. Cu toate acestea, perspectiva creșterii ofertelor de metale din China continuă să acționeze ca un vânt potrivnic pentru creșterea prețurilor aluminiului.

CUPRU

Preconizăm o perspectivă optimistă pentru prețurile cuprului în lunile următoare. Predicția noastră privind prețurile este influențată în mare măsură de slăbirea anticipată a dolarului american, pe măsură ce ciclul de creștere a ratei de dobândă a Rezervei Federale se apropie de final. Împreună cu aceasta, vedem, de asemenea, o accelerare a creșterii economice în China, stimulată de implementarea unor măsuri suplimentare de stimulare. Una dintre măsurile de stimulare avute în vedere este reducerea ratelor la creditele ipotecare, ceea ce ar trebui să contribuie la stimularea cumpărării de locuințe în cele mai mari orașe ale națiunii și la atenuarea temerilor din sectorul imobiliar. Ne așteptăm ca rezultatul să fie constructiv pentru prețurile cuprului.

NICHEL

În timp ce nichelul a demonstrat un sprijin solid în iulie, ne așteptăm în continuare la prețuri mai mari la nichel pe termen mediu și lung. Cu toate acestea, nu suntem convinși că minimele din vară au rămas în urmă, deoarece datele ne avertizează că cererea de nichel ar putea să nu beneficieze de cererea tot mai mare de baterii Li-ion de pe cea mai mare piață a automobilelor electrice. China Automotive Battery Innovation Alliance (CABIA) a arătat că preferința Chinei pentru bateriile LFP (litiu-fosfat de fier fără nichel) a continuat să crească, producția de astfel de baterii din această țară crescând cu 11,64% de la o lună la alta, ajungând la 42,2 gigawați oră (GWh).

PLUMB

În general, piața globală a plumbului pare echilibrată, astfel încât nu este surprinzător faptul că prețurile plumbului rămân în limite. Există însă dezechilibre regionale, lumea din afara Chinei înregistrând un deficit și bazându-se pe exporturile din China. Se așteaptă ca evoluțiile recente, în principal stimulentele Chinei, axate pe piața auto și valul de căldură care se manifestă în mare parte a emisferei nordice și care probabil va afecta bateriile auto cu plumb-acid, să fie un factor de creștere a cererii de plumb.

Bateriile plumb-acid, în special cele mai vechi, tind să sufere în condiții meteorologice extreme, fie că este vorba de frig sau de căldură. Într-adevăr, căldura extremă tinde să fie o problemă mai mare decât frigul extrem. Astfel, se așteaptă ca valurile de căldură care înregistrează temperaturi extreme în mari părți ale emisferei nordice să ducă la un număr mare de defecțiuni ale bateriilor, ceea ce va stimula cererea de baterii de schimb.

Facebook
LinkedIn
Call Now Button