Prețul european al aluminiului secundar rămâne stabil, iar prețul fierului vechi este sub presiune

31/08/2023

Prețurile europene ale aluminiului secundar au fost stabile în această săptămână.


ABX a evaluat vineri prețul lingoului de aluminiu pentru turnare sub presiune, livrat în Europa, la 2.030-2.110 euro pe tonă, stabilizându-se în ultima săptămână, după o mică pierdere în săptămâna precedentă. Dar piața a fost în scădere constantă de la începutul anului, după ce a deschis la 2.320-2.420 dolari pe tonă în prima săptămână din ianuarie.
Dar comenzile clienților pentru mașini noi după octombrie și până la începutul anului 2024 sunt cele care îi îngrijorează pe producătorii de metale; probabil ca urmare a efectului întârziat asupra economiei al întăririi ratelor dobânzilor și a impactului acestora asupra cheltuielilor de consum. Acest efect, combinat cu costurile energiei, cu mișcările valutare și cu îngrijorarea că pierderile mari de locuri de muncă ar putea fi inevitabile la un moment dat în lunile următoare, trage în jos sentimentul pieței pentru condițiile de business din lunile următoare.

În plus, liniile de credit atât pentru industria grea, cât și pentru clienți sunt, de asemenea, un motiv de îngrijorare, toate acestea ridicând perspectiva unor reduceri de producție și a unor închideri în lunile următoare, iar în acest an au fost deja luate măsuri de remediere pentru a atenua scăderea cererii, unele topitorii reducând producția.

Participanții de pe piață au declarat că producătorii de echipamente au fost ocupați în acest trimestru, ponderea opiniei de pe piață a sugerat că producătorii de echipamente au fost opriți în această lună – ceea ce s-a întâmplat ultima dată în timpul recesiunii economice din Covid-19 și a crizelor financiare și economice din 2008-2010 în Occident.

Scăderea prețurilor la fier vechi influențează prețul lingourilor

În timp ce participanții de pe piață au declarat că scăderea prețurilor la fier vechi a influențat prețurile la lingouri, recenta scădere a prețurilor nu a afectat încă în mod substanțial piețele secundare de aluminiu, deși acest lucru s-ar putea schimba dacă scăderea prețurilor la fier vechi persistă pe termen scurt.

Cererea de export de deșeuri din Europa a fost, de asemenea, relativ scăzută, iar destinațiile tradiționale de export din Orientul Îndepărtat au fost mai calme decât de obicei, deoarece piețele chineză și japoneză au ales să utilizeze mai mult decât de obicei producția proprie de lingouri și deșeuri în acest trimestru. Cu toate acestea, Taiwan și Coreea de Sud au cumpărat recent câteva încărcături din Europa.

CBAM