Oţel beton cu documente falsificate, vândut în România

13/10/2023

Un avertisment privind comercializarea oțelului beton cu documente falsificate a fost emis de producătorul Donalam. Compania subliniază că au fost identificate pe piață firme care furnizează oțel beton însoțit de documente de calitate și conformitate, presupus emise de Donalam, deși produsele provin din alte surse. Aceasta reprezintă o practică ilegală ce poate avea implicații legale serioase pentru părțile implicate.

Donalam precizează că produsele lor sunt marcate distinctiv, permitând identificarea și trasabilitatea acestora. În absența acestui marcaj, documentele asociate sunt fie falsificate, fie utilizate în mod fraudulos. Dată fiind importanța oțelului beton în construcții și riscul reputațional pentru Donalam, compania solicită verificarea riguroasă a marcajelor pentru produsele livrate.

Donalam, parte a AFV Beltrame Group, este un lider recunoscut în producția de oțel, având unități de producție la Călărași și Târgoviște. Grupul, fondat în 1896, operează fabrici în mai multe țări europene și se numără printre cei mai mari producători de oțel din continent.

CBAM