O abordare inovativă: Distribuitorii europeni de oțel unesc forțele într-o rețea de achiziții digitala.

20/09/2023

Partenerii fondatori ai rețelei sunt cinci grupuri din Spania, Polonia, Germania, Italia și Franța.

Cinci grupuri europene de cumpărători de oțel au creat o rețea paneuropeană numită Astedis (Asociația distribuitorilor de oțel). Se precizează pe site-ul web al asociației.

Grupul spaniol Coalsider, grupul polonez European Steel Group, grupul german Nordwest, grupul italian Sider Center și grupul francez Socoda au devenit partenerii fondatori ai Astedis.

Cele cinci grupuri care participă în prezent la asociație sunt responsabile pentru un volum de achiziții de aproximativ 3,5 milioane de tone de produse siderurgice. În total, rețeaua reprezintă peste 200 de companii comerciale mijlocii din domeniul oțelului.

"Scopul rețelei de cooperare este de a fi un punct de referință în materie de vânzări pentru principalii producători europeni și de a dezvolta relații de lucru strategice cu toți cei mai mari producători din Europa", a declarat Astedis într-un comunicat.

Se pare că pentru rețeaua nou formată este important ca grupurile de întreprinderi să continue să rămână complet independente pe piețele lor naționale și să fie respectate specificitățile fiecărei piețe.

Astedis își propune, de asemenea, să devină o coloană vertebrală a comerțului privat între întreprinderile mijlocii, care a devenit mai important în ultimii ani. Grupul este convins că rețeaua sa strategică va crea noi oportunități pentru toți partenerii implicați. Membrii grupului doresc să răspundă în comun la provocările și schimbările viitoare de pe piața oțelului, în special cele legate de aspectele legate de digitalizare, schimbarea condițiilor de piață și oțelul verde.

Potrivit asociației, Nordwest, cu sediul central în Dortmund, este una dintre cele mai eficiente asociații din sectorul B2B, aceasta fiind prezentă și în Austria, Elveția, Franța, Polonia și Benelux. Spanish Coalsider a atins în 2022 un volum de achiziții de peste 185 de mii de tone de produse siderurgice, compania are 22 de acționari care pot asigura livrarea în toate regiunile Spaniei prin intermediul a 39 de depozite.

Grupul polonez European Steel Group este format din 10 acționari cu 35 de depozite, care cumpără aproximativ 400 de mii de tone de produse din oțel pe an. Această organizație de achiziții lucrează în industria siderurgică de la sfârșitul anilor 1990, furnizorii ESG sunt oțelării și societăți comerciale din întreaga lume.

Italian Sider Center are un volum anual de achiziții de 350.000 de tone, 29 de distribuitori și 42 de depozite. Socoda este o alianță de 200 de distribuitori independenți care deservesc companii de construcții și industriale organizate în 5 zone. Departamentul Socoda Stel achiziționează anual 500.000 de tone de produse siderurgice prin intermediul unei rețele naționale de 33 de distribuitori independenți

CBAM