Norsk Hydro cooperează cu Shell Energy pentru decarbonizarea operațiunilor din Marea Britanie

11/09/2023
Norsk Hydro

Producătorul norvegian de aluminiu Norsk Hydro a semnat un contract pe trei ani cu Shell Energy pentru decarbonizarea unităților sale din Marea Britanie.

În cadrul acordului, Shell Energy va furniza 56 GWh de energie electrică și 144 GWh de gaz pentru instalațiile Hydro din Marea Britanie. Prin această cooperare, Hydro ar putea reduce emisiile Scope 2 din Marea Britanie cu 11.000 de tone de CO2 pe an.

Contractul a inclus, de asemenea, furnizarea de energie electrică regenerabilă de la parcul eolian Rhyl Flats din Țara Galilor către Hydro. Parcul eolian este al doilea ca mărime din Țara Galilor, cu o capacitate instalată de 90 MWh.

Hydro depune eforturi pentru a deveni o companie mai durabilă și oferă deja unele dintre cele mai ecologice produse din aluminiu disponibile sub mărcile Hydro Recycled Aluminium și Hydro Low-Carbon Aluminium. Prin reciclarea pieselor de aluminiu din ferestre vechi, piese auto și alte surse de deșeuri post-consumator, Hydro poate menține amprenta de carbon a aluminiului reciclat Hydro la 2,3 kg de CO2 pe kilogram de aluminiu. Aceasta reprezintă mai puțin de o treime din amprenta medie de carbon a aluminiului consumat în Europa[1].

Eforturile de reducere a emisiilor proprii prin aprovizionarea cu energie regenerabilă și de îmbunătățire a proceselor de producție proprii pentru a le face mai ecologice completează oferta de produse.

Cu un angajament față de cele mai bune practici de mediu, Hydro depune eforturi susținute pentru a accelera tranziția sa ecologică, cu obiectivul final de a deveni net-zero până în 2050. Foaia de parcurs pentru durabilitate operațională a Hydro stabilește obiective stricte în ceea ce privește reducerea emisiilor de carbon, a energiei, a deșeurilor și a apei, cu zero deșeuri la groapa de gunoi. Adoptarea stivuitoarelor electrice, a turnurilor de răcire automatizate, a recoltării de energie și a unui program de pionierat privind scurgerile de aer sunt toate planificate pentru implementare până în 2025.

Facebook
LinkedIn
Call Now Button