Marcegaglia implementează o soluție digitală pe liniile de galvanizare pentru a optimiza operațiunile

24/07/2023

Marcegaglia, un producător italian de oțel carbon și oțel inoxidabil, a instalat o soluție digitală numită SmartLine pe patru linii de galvanizare din uzina sa din Ravenna. SmartLine, dezvoltată de compania de inginerie industrială Fives, este o soluție digitală care poate optimiza operațiunile liniilor de procesare a tripurilor în modul automat.

Cu SmartLine, costul de producție al Marcegaglia poate fi redus, în special cu o reducere de 10% a consumului de gaz. În plus, productivitatea este crescută cu 5%, cu un proces foarte stabil.

SmartLine este o soluție digitală bazată pe modele predictive și cunoștințe de proces pentru a optimiza operațiunile secțiunilor de proces ale liniei de procesare a benzi în modul automat. Procesează datele bobinei de intrare, prezice setpoints pentru proprietățile vizate și ajustează parametrii de proces pentru fiecare bobină. SmartLine permite ca fiecare bobină să fie produsă ca primă alegere de la cap la coadă.

SmartLine a fost dezvoltată de Fives și implementată împreună cu Marcegaglia la uzina sa din Ravenna, Italia. Datorită unei diversități upstream largi și a unei cereri crescute de oțeluri cu valoare adăugată ridicată, Marcegaglia căuta o soluție inteligentă pentru a asigura cea mai bună calitate a randamentului și productivitatea.

„Cu SmartLine am obținut o reducere a costului de producție al OPEX, în special a consumului de gaz cu 10%, am crescut productivitatea cu 5% și am obținut o stabilitate foarte ridicată a procesului”, spune Aldo Fiorini, directorul de fabrică al Marcegaglia Ravenna și COO al Carbon Steel Flat la Marcegaglia.

„ A fost o evoluție bună pentru operatori să aibă un instrument pentru a produce mai bine, mai rapid și cu o calitate mai ridicată. În acest proiect, am fost cu toții împreună”, adaugă Jean-Paul Nauzin, director de inovare și tehnologie la Fives.

În ultimii ani, SmartLine a primit mai multe recunoașteri industriale: Premiile Fastmarkets Global si Solar Impulse, dovedind potențialul său pentru producătorii de oțel din întreaga lume.

CBAM