Lipsa materiei prime forțează Dunafer să oprească liniile de laminare.

13/09/2023


Liberty Steel suspendă liniile de laminare de la oțelăria Dunaferr din Ungaria

Liberty Steel a suspendat liniile de laminare de la oțelăria Dunaferr din Ungaria, după ce a primit o livrare insuficientă de tablă.

Liberty Steel a achiziționat combinatul siderurgic maghiar în vara anului 2023. În august, compania a declarat că va închide singurul furnal în funcțiune, dar a precizat că liniile de laminare vor continua să funcționeze.

Pentru a umple liniile de laminare, Dunaferr a primit aproximativ 4.000 de tone de tablă de la uzina românească Liberty Steel la începutul lunii august. De atunci, nu a mai existat nicio livrare de materie primă. În curând, alte 1.000 de tone de tablă sunt așteptate să sosească în portul Dunaujvaros.

Potrivit participanților la piață, Liberty ar fi putut comanda tablă pentru Dunafer, fabricată în Asia, dar nu a fost încheiat niciun contract.

Singura unitate care funcționează la uzină este unitatea de cocs-chimie. Produsele sunt livrate către uzina românească Liberty Galați.

Înainte ca Liberty Steel să dezafecteze singurul furnal în funcțiune de la combinatul siderurgic Dunaferr din Ungaria, compania a explicat acest lucru prin costul nesustenabil al producției, având în vedere prețurile scăzute ale oțelului laminat.

Ulterior, compania a declarat că va suspenda producția la întreprindere timp de trei luni, în special topirea oțelului și producția de produse laminate. Activitatea unității chimice de cocserie va fi redusă la minimum.

CBAM