Italia, principalul cumpărător de fontă brută din Rusia, în ciuda sancțiunilor

28/08/2023

Italia și Turcia au reprezentat mai mult de 69% din exporturile rusești de fontă brută în perioada ianuarie-iulie 2023.

Uniune Europeană a impus o interdicție asupra importului unei game largi de produse metalice rusești, inclusiv oțel laminat la cald și laminat la rece, produse lungi și unele tipuri de țevi sudate și fără sudură. Cu toate acestea, sancțiunile europene nu se aplică la fontă.

Această situație este critică, deoarece Rusia continuă să obțină venituri din exporturile de produse metalurgice, care sunt folosite pentru a finanța războiul din Ucraina.

Sancțiunile europene nu sunt suficiente pentru a opri Rusia

Sancțiunile europene nu au reușit să descurajeze complet importurile de produse metalurgice rusești din Italia și Turcia. Acest lucru se datorează în parte faptului că aceste două țări sunt mari producători de oțel și au nevoie de fontă brută pentru a-și satisface nevoile.

Este necesar ca Uniunea Europeană să intensifice sancțiunile împotriva Rusiei pentru a o descuraja să continue războiul din Ucraina.

Italia și Turcia continuă să importe fontă brută din Rusia, în ciuda sancțiunilor europene. Această situație este critică, deoarece Rusia continuă să obțină venituri din exporturile de produse metalurgice, care sunt folosite pentru a finanța războiul din Ucraina. Sancțiunile europene nu sunt suficiente pentru a opri Rusia și este necesar ca Uniunea Europeană să intensifice sancțiunile pentru a o descuraja să continue războiul.

Facebook
LinkedIn
Call Now Button