India Aproape de Adoptarea Valorilor de Carbon ale UE în Contextul Mecanismului de Ajustare a Frontierelor Carbonului (CBAM)

06/11/2023

India se pregătește să se alinieze cu CBAM pionier al UE în timpul fazei sale de tranziție, care a început la 1 octombrie 2023. CBAM este conceput pentru a evalua emisiile de carbon din producția anumitor bunuri care intră în UE, extinzând efectiv prețul carbonului al UE asupra importurilor. Scopul său este de a echilibra situația dintre producătorii UE, care sunt supuși prețului carbonului, și competitorii internaționali.

În timpul acestei perioade intermediare, India este așteptată să accepte valorile implicite ale UE pentru emisiile de carbon din producția de articole specifice, inclusiv oțel și aluminiu. Această decizie oferă Indiei timp pentru a pregăti și implementa propriul său sistem de verificare a carbonului. Exportatorii indieni vor trebui să raporteze carbonul încorporat în exporturile lor către UE până la sfârșitul anului 2025, după care UE va începe să impună o taxă de carbon începând cu ianuarie 2026.

Cu sistemul de verificare și acreditare a carbonului al Indiei încă în dezvoltare, oficialii recunosc complexitatea calculării precisă a emisiilor de carbon. În perioada interimară, s-a sugerat că exportatorii să folosească valorile implicite ale UE în scopuri de raportare. Această abordare câștigă timp pentru India să stabilească un sistem care să respecte cerințele CBAM.

Industriile oțelului și aluminiului din India, identificate ca cele mai susceptibile de a fi afectate de CBAM, se confruntă cu posibile taxe suplimentare de 20-35% dacă nu se respectă standardele UE. Acest lucru subliniază urgența pentru India de a dezvolta un sistem care să poată raporta cu precizie emisiile de carbon pentru a evita aceste taxe.

Se așteaptă ca UE să elibereze legislație secundară până la sfârșitul anului 2024 pentru a ajusta CBAM, inclusiv reglementări și reguli care să ia în considerare prețul real al carbonului plătit în țările non-UE. Acest lucru va include acreditarea verificatorilor și măsuri pentru a preveni circumvenirea regulilor.

Acceptarea interimară a valorilor implicite ale carbonului de către India este un pas pragmatic către conformitate cu CBAM. Această perioadă de ajustare oferă o oportunitate critică pentru India de a dezvolta un sistem robust de verificare a carbonului. Integrarea cu succes în acest nou cadru de preț al carbonului va fi esențială pentru menținerea competitivității exporturilor indiene pe piața UE.

Facebook
LinkedIn
Call Now Button