Incertitudinea privind reducerile producției de oțel brut din China depreciază și mai mult prețul minereului de fier

03/08/2023

Cererea slabă de oțel din aval, din punct de vedere sezonier, din luna august, a anulat orice optimism anterior cu privire la politicile de stimulare ale Chinei pe piața spot a minereului de fier și a oțelului.
Pe piața maritimă a minereului de fier, activitățile de tranzacționare pentru încărcăturile australiene de calitate medie, expediate la începutul sau la mijlocul lunii septembrie, au crescut la sfârșitul lunii iulie, înainte de a scădea după ce prețurile de pe piața futures au scăzut brusc . Activitățile de pe piața secundară au fost, de asemenea, reduse la sfârșitul lunii iulie, cu oferte în mare parte neschimbate și cumpărători care au rămas prudenți.

Interesul speculativ de cumpărare s-a diminuat, de asemenea, în condițiile în care sentimentul pesimist al traderilor a crescut în contextul așteptărilor privind reducerea producției de oțel brut.

Politica de reducere a producției de oțel brut ar putea avea loc doar treptat în cursul acestui an, mai degrabă decât reducerea producției pentru a atinge o țintă într-o perioadă scurtă, acum mai mulți dintre ei fiind preocupați de aceasta din urmă. Cu toate acestea, majoritatea jucătorilor de pe piață au fost, de asemenea, prudenți din cauza incertitudinii legate de politica de reducere a producției de oțel brut, ceea ce a dus la o scădere a volumului general al tranzacțiilor.

Facebook
LinkedIn
Call Now Button