Importurile și exporturile de deșeu metalic din Germania au scăzut în ianuarie-mai

01/08/2023

Importurile și exporturile de deșeuri de metale feroase din Germania scad în continuare

Importurile și exporturile de deșeuri de metale feroase din Germania au scăzut în continuare în primele cinci luni ale anului 2023, potrivit datelor Biroului Federal de Statistică al Germaniei.

Importurile de deșeuri de metale feroase au totalizat 1,4 milioane de tone în această perioadă, în scădere cu 30% față de aceeași perioadă a anului trecut. Exporturile de deșeuri de metale feroase s-au ridicat la 3,1 milioane de tone, în scădere cu 14% față de anul precedent.

Creșterea prețurilor la metalele feroase, precum și restricțiile comerciale au contribuit la scăderea importurilor și exporturilor de deșeuri de metale feroase din Germania.

În 2022, importurile de deșeuri de metale feroase din Germania au scăzut cu 12% față de anul precedent, până la 4,3 milioane de tone, iar exporturile au scăzut cu 14% față de anul precedent, până la 7,7 milioane de tone, atingând cel mai scăzut nivel de la criza economică și financiară din 2009.

Scăderea importurilor și exporturilor de deșeuri de metale feroase din Germania are un impact negativ asupra industriei siderurgice germane. Producătorii de oțel germani sunt nevoiți să plătească prețuri mai mari pentru materiile prime, iar capacitatea lor de producție este limitată.

Este posibil ca tendința de scădere a importurilor și exporturilor de deșeuri de metale feroase din Germania să continue în viitor. Acest lucru ar putea avea un impact negativ și mai mare asupra industriei siderurgice germane și ar putea duce la creșterea prețurilor la oțel.

CBAM