Importurile de HRC ar putea afecta piața europeană

15/09/2023

Cotele pentru trimestrul IV vor fi probabil completate la începutul lunii octombrie, ceea ce va afecta prețurile în UE.

În Europa intervalul superior de preț pentru tablă laminată la cald rămâne neschimbat de la începutul lunii august – 680 EUR/tonă EXW, prețul mediu la sfârșitul săptămânii trecute (1-8 septembrie) fiind de 660 EUR/tonă.

Cotațiile HRC la 1-8 septembrie au scăzut cu 1,5% față de săptămâna precedentă – la 620-650 EUR/tonă EXW, conform previziunilor, acestea vor rămâne neschimbate până la sfârșitul săptămânii în curs. În general, prețul HRC în Italia s-a situat în intervalul superior de 650-660 € de la jumătatea lunii iulie.

Cumpărătorii europeni de HRC continuă să se abțină de la achiziționarea acestor produse, în ciuda ofertelor mai mici din partea unor fabrici. Distribuitorii se concentrează pe reducerea stocurilor pe fondul tendințelor negative ale pieței. Surse din piață spun că problema nu este prețul, ci lipsa cererii pentru aceste produse din oțel.

Producătorii de HRC au adoptat o atitudine de expectativă, având în vedere piața slabă. Una dintre laminoarele integrate locale încă mai are capacitatea de a oferi role laminate la cald pentru livrare la începutul lunii octombrie, ceea ce indică faptul că au comenzi puține.

Piața consideră că septembrie va fi o lună cu foarte puține tranzacții, iar afluxul de importuri din octombrie va afecta prețurile europene.

Este de așteptat o acoperire a contingentelor pentru trimestrul al patrulea încă din primele zile ale lunii octombrie, deoarece volume semnificative așteaptă să fie vămuite în porturile europene. Astfel, cumpărătorii caută să vândă stocurile actuale înainte ca produsele mai ieftine să fie eliberate de către serviciile vamale. Există posibilitatea ca oțelăriile din Europa să încerce să prelungească mentenanța pentru a împiedica scăderea prețurilor.

Facebook
LinkedIn
Call Now Button