Hatboru investește 10,5 milioane de euro în producția de țeavă la Giurgiu, mizând pe reindustrializarea tradițională a României

13/10/2023

Compania turcă Hatboru a demarat un proiect major în România, investind 10,5 milioane de euro în construcția unei fabrici în Zona Liberă Giurgiu. Fabrica se va specializa în producția de țeavă de oțel sudată elicoidal, un standard de vârf în industrie, care are aplicabilitate în sectoare multiple, de la transportul gazelor naturale la construcții și extinderi portuare. Acest demers va crea peste 100 de noi locuri de muncă pentru specialiști în diferite domenii tehnice.

Selecția României ca locație pentru această investiție a fost bazată pe avantajele competitive oferite de țară, inclusiv tradiția industrială profund înrădăcinată, poziția geografică și expertiza specialiștilor în producție. Horia Alexander Enciu, care a participat și el la această investiție, subliniază angajamentul companiei pentru reindustrializarea României în domenii tradiționale, reflectând o viziune pe termen lung pentru dezvoltarea economică a țării.

Hatboru nu este nouă pe piața românească. Activând din 2008-2009, compania a avut un rol important în mai multe proiecte majore de infrastructură, livrând zeci de kilometri de țevi pentru Sistemul Național de Transport gaze naturale. Cu înființarea Hatboru România în 2022, se marchează un nou capitol în cooperarea dintre cele două țări, consolidând în același timp poziția României ca hub industrial major în regiune.

Facebook
LinkedIn
Call Now Button