Grupul german Thyssenkrupp va constitui un nou compartiment de tranziție pentru energie

20/09/2023

Thyssenkrupp, un producător german de oțel, a anunțat că va înființa un nou departament, Decarbon Technologies. Noul departament va fi responsabil de tranziția energetică și de asigurarea unei vizibilități depline a capacităților sale extinse de transformare ecologică.

Noul departament este format din companiile ThyssenKrupp Rothe Erde, ThyssenKrupp Nucera și, respectiv, Uhde și Polysius, care dețin tehnologii cheie pentru decarbonizarea industriei. De la 1 octombrie, aceste companii vor fi grupate în noul departament.

Noul departament Decarbon Technologies va avea în viitor aproximativ 15.000 de angajați și va genera vânzări anuale de aproximativ 3 miliarde de euro (3,3 miliarde de dolari). Sediul central al departamentului va fi situat în Dortmund, datorită proximității geografice față de întreprinderi. Sunt vizate și alte locații în regiuni în creștere, cum ar fi Orientul Mijlociu.

Este planificată înființarea unei structuri de codeterminare corporativă și de companie sub forma unui consiliu de supraveghere și a unui consiliu de administrație. Segmentul va fi condus de directorul executiv al Thyssenkrupp AG, Miguel López.

Facebook
LinkedIn
Call Now Button