Feralpi Stahl demarează funcționarea unei fabrici avansate de prelucrare a deșeurilor metalice

28/09/2023

Compania germană Feralpi Stahl, parte a grupului italian Feralpi, a pus în funcțiune, în mijlocul lunii septembrie, prima fază a unei instalații de procesare a deșeurilor metalice în orașul Riesa. Acest pas strategic implică investiții inițiale de aproape 20 de milioane de euro.

Reciclarea deșeurilor metalice reprezintă o componentă esențială pentru producția eficientă de oțel beton pentru industria construcțiilor. Acest demers se aliniază, de asemenea, obiectivului companiei de a produce oțel verde, prin utilizarea eficientă a materiilor prime reciclate.

Într-o perioadă de doi ani, compania a investit aproape 20 de milioane de euro în prima fază a acestui proiect ambițios. Obiectivul major, după finalizarea celorlalte două etape ale instalației, este implementarea unui proces complet automatizat de alimentare pentru furnalul electric cu arc la fabrica Feralpi Group din Riesa.

„Având în vedere cota ridicată a industriei siderurgice în emisiile totale, transformarea acestei industrii reprezintă o schimbare semnificativă. Suntem conștienți de această responsabilitate și de aceea vom investi peste 220 de milioane de euro în sucursala noastră din Riesa în următorii ani”, a subliniat Giuseppe Pazzini, președintele Feralpi Group.

Acesta a menționat că acestea sunt cele mai mari proiecte de la construirea fabricii de oțel din Riesa în 1992. O parte semnificativă din investiții va fi direcționată direct sau indirect către măsuri de decarbonizare, precum construcția unui nou laminor cu emisii zero – proiectul este programat să fie finalizat în 2024.

Între timp, compania italiană Arvedi a pus în funcțiune un nou tocător de deșeuri metalice la Acciaieria Arvedi din Cremona. Această unitate a fost dezvoltată de compania Danieli Centro Recycling. Echipamentul este destinat procesării deșeurilor metalice mici și medii, având o capacitate de producție de un milion de tone pe an. Acest tocător nou va furniza materii prime de înaltă calitate și densitate pentru alimentarea cu materiale a furnalelor electrice cu arc ale companiei.

CBAM