Fabricile indiene limitează producția de oțel laminat la cald din cauza anticipării creșterii prețurilor

04/08/2023

Pierderile de producție la marile fabrici indiene au dus la alocări limitate de role laminate la cald pentru livrările din septembrie, ceea ce a redus și mai mult posibilitățile de vânzare la prețuri mici pe piața de export.

În plus, datorită proiectelor de transport prin gazoducte susținute de guvern, cererea și consumul de HRC de calitate structurală au crescut semnificativ în India, ceea ce a consolidat poziția laminoarelor indiene în rândul concurenței globale.

Vânzătorii susțin că nu intră în panică în ceea ce privește vânzările de HRC, în principal din cauza cererii interne puternice. Ca urmare, majoritatea laminoarelor își restrâng ofertele de export.

India are o oportunitate de a-și consolida poziția pe piața de oțel din Europa

Fabricile indiene de oțel au alocări limitate și ar dori să vândă pe piața de nișă din Europa. În prezent, nicio altă țară de origine nu oferă livrări în septembrie, cu excepția Indiei. În special, piața chineză își revine, iar cumpărătorii din Europa își vor relua achizițiile la sfârșitul lunii august; acest lucru va crea o oportunitate pentru India de a-și plasa produsele la prețurile dorite.

Vorbind despre piața actuală, o sursă spune: \”India face presiuni pentru vânzările de produse galvanizate, urmate de rulouri laminate la rece. HRC a devenit cel mai puțin dorit articol pe care îl pot oferi pe piața de export.\”

Potrivit surselor, nu au apărut oferte ferme pentru HRC de calitate structurală oferite de laminoarele indiene cumpărătorilor europeni. Cu toate acestea, unii participanți pe piață informează că se zvonește că s-au încheiat câteva tranzacții de mic tonaj la 670-680 dolari/tonă.

Între timp, s-au observat indicații slabe pentru HRC cu lățimea de 2 metri la 720-740 dolari/tonă.

Fabricile indiene au intensificat exporturile de bobine galvanizate și bobine de fier galvanizat pre-vopsit (PPGI). Potrivit unor surse, au fost încheiate tranzacții pentru Z100 cu grosime de 0,5 mm și GI cu lățimea de 904-1.250 mm la 860-870 USD/t.

Tranzacțiile pentru PPGI de 1,35-1,5 mm au fost încheiate la 950-975 $/t săptămâna trecută. Ofertele fabricilor indiene pentru CRC de calitate DC01 au fost înregistrate la 755-760 $/t.

Pe piața CCG nu există laminoare indiene care să ofere HRC pentru relaminare. În regiune se observă o ofertă indiană foarte limitată de HRC de calitate structurală, cu scopul de a obține oferte la 615-620 USD/t. Între timp, se pare că o oțelărie indiană a făcut oferte pentru HRC de tip relaminabil la 615-620 USD/t în raport cu Vietnamul. Cu toate acestea, pe fondul disponibilității de HRC mai ieftine din China, cumpărătorii s-au abținut de la a rezerva HRC indian.

În general, piața oțelului din Europa este în scădere, dar India are o oportunitate de a-și consolida poziția pe piață. Având alocări limitate și o ofertă diversificată de produse, India este bine poziționată pentru a profita de cererea în creștere din partea cumpărătorilor europeni.

Facebook
LinkedIn
Call Now Button