Exporturile indoneziene de oțel inoxidabil investigate în UE

22/08/2023

Comisia Europeană a lansat o anchetă pentru eludarea normelor privind importurile de produse plate laminate la rece din oțel inoxidabil de origine indoneziană din Taiwan, Turcia și Vietnam.


Comisia Europeană avertizează firmele din Indonezia, Taiwan, Turcia și Vietnam

Comisia Europeană a avertizat firmele din Indonezia, Taiwan, Turcia și Vietnam că va lua măsuri împotriva celor care încearcă să eludeze taxele existente asupra importurilor de oțel inoxidabil.

Comisia a lansat o anchetă după ce Asociația Europeană a Oțelului (Eurofer) a exprimat îngrijorări cu privire la faptul că firmele din aceste țări exportă oțel inoxidabil în UE prin intermediul unor țări terțe pentru a evita taxele.

În aprilie, Comisia a constatat că firmele din Indonezia exportau oțel inoxidabil în Turcia pentru a evita taxele antidumping.

Comisia a declarat că va lua măsuri împotriva firmelor care încearcă să eludeze taxele, inclusiv amenzi și confiscări.

Eurofer a salutat ancheta Comisiei, spunând că este „o măsură corectă”.

„Aceste firme încearcă să obțină un avantaj competitiv neloial”, a declarat Axel Eggert, directorul general al Eurofer. „Comisia trebuie să ia măsuri pentru a-i opri.”

Comisia a spus că va finaliza ancheta în nouă luni.

Avertismentul Comisiei este un mesaj clar pentru firmele din Indonezia, Taiwan, Turcia și Vietnam: nu veți putea evita taxele. Dacă încercați să eludați taxele, veți fi prinși și veți fi trași la răspundere.

CBAM