Exporturile de țevi sudate din Turcia se prăbușesc, oare există o speranță pentru revigorare?

24/07/2023

Potrivit Institutului de Statistică din Turcia (TUIK), exporturile de țevi sudate din Turcia au scăzut cu 12% în primele cinci luni ale acestui an, comparativ cu perioada similară a anului trecut.

În această perioadă, principalele destinații de export au fost Maroc (aproximativ 134.000 de tone, o creștere de 2.109% față de anul precedent), România (aproximativ 99.000 de tone, o scădere de 8,1%) și Marea Britanie (aproximativ 54.000 de tone, o scădere de 44,5%).

În luna mai, exporturile de țevi sudate din Turcia au fost de aproximativ 148.000 de tone, în creștere cu 1,5% lunar și cu 16,5% anual. Aceste exporturi au fost în valoare de 156 de milioane de dolari, în creștere cu 2,2% lunar și în scădere cu 24% anual.

Este important să se monitorizeze îndeaproape evoluția exporturilor de țevi sudate din Turcia în lunile următoare pentru a vedea dacă tendința de creștere din luna mai se va menține. Dacă exporturile vor continua să crească, aceasta ar putea fi o indicație că industria siderurgică din Turcia se redresează. Cu toate acestea, dacă exporturile vor reveni la nivelul scăzut din primele cinci luni ale anului, aceasta ar putea fi o indicație că industria siderurgică din Turcia continuă să se confrunte cu dificultăți.

Facebook
LinkedIn
Call Now Button