Exporturile de oțel ale Italiei către țările non-UE au crescut

24/07/2023

Potrivit statisticilor asociației italiene a producătorilor de oțel Federacciai, în primele cinci luni ale anului 2023, Italia a importat produse siderurgice din țările non-UE în valoare de aproximativ 4,4 milioane de tone, în scădere cu 16,8% față de anul precedent. Între timp, exporturile au fost de 1,4 milioane de tone, o creștere de 3,1% față de anul precedent.

Dintre acestea, comparativ cu primele cinci luni ale anului trecut, importurile de produse lungi și produse din oțel plat au crescut cu 1,6%, respectiv au scăzut cu 23,3%. În plus, exporturile de produse lungi și produse din oțel plat au crescut cu 18,5%, respectiv au rămas la fel.

Creșterea exporturilor de oțel ale Italiei către țările non-UE poate fi atribuită mai multor factori. În primul rând, cererea de oțel în țările non-UE a crescut în ultimele luni, pe fondul redresării economice globale. În al doilea rând, prețurile oțelului în Italia au fost relativ competitive în comparație cu alte țări producătoare de oțel. În al treilea rând, industria siderurgică italiană a investit în modernizarea capacității de producție, ceea ce i-a permis să producă oțel de înaltă calitate la costuri reduse.

Creșterea exporturilor de oțel ale Italiei este o veste pozitivă pentru economia italiană. Industria siderurgică este un sector important al economiei italiene, care generează mii de locuri de muncă. Creșterea exporturilor de oțel va contribui la crearea de noi locuri de muncă și la creșterea economică a Italiei.

Facebook
LinkedIn
Call Now Button