Electrificarea siderurgiei din UE va duce la un deficit de deșeuri

25/09/2023

Electrificarea producției de oțel din Europa va duce la o penurie de materii prime

Electrificarea în creștere a producției de oțel din Europa va duce la o creștere a consumului de deșeuri și, în cele din urmă, la o penurie de materie primă, ceea ce va face necesar importul acesteia. Regiunea trebuie să acționeze pentru a limita exporturile acestui material din ce în ce mai strategic, în timp ce sistemele de reciclare în circuit închis reprezintă viitorul.

Deșeurile vor fi din ce în ce mai importante. Deși fierul redus direct pe bază de hidrogen este prezentat pe scară largă ca fiind baza unei industrii siderurgice decarbonizate, iar tehnologia este pregătită, necesarul de energie este în prezent foarte ridicat.

Având în vedere presiunea de reglementare și cursul deja stabilit pentru decarbonizare, „nu avem altă opțiune” decât să ne transformăm în producție bazată pe EAF, folosind fier vechi.

În prezent, Europa are un excedent uriaș de fier vechi pe care îl exportă, dar în viitorul nu foarte îndepărtat acesta se va transforma într-un deficit, cu o concurență puternică între laminoare. Prin urmare, prețurile vor crește, ceea ce va duce la creșterea costurilor de producție.

Reciclarea este esențială. Un nivel ridicat de reciclare va fi important, pentru a elimina impuritățile, pe măsură ce fabricile EAF vor deveni din ce în ce mai active în producția de produse plate, așa cum se întâmplă în SUA. Componente precum staniul și cuprul vor trebui să fie îndepărtate cu atenție. În ceea ce privește zincul din deșeuri, acesta se transformă în timpul fabricării oțelului EAF în praf, care poate fi, de asemenea, reciclat.

Electrificarea producției de oțel din Europa va avea un impact semnificativ asupra industriei. Regiunea trebuie să se pregătească pentru o creștere a consumului de deșeuri și pentru o posibilă penurie de materii prime. Sistemele de reciclare în circuit închis sunt esențiale pentru a asigura un aport durabil de materii prime pentru industria siderurgică.

Facebook
LinkedIn
Call Now Button