Donalam își propune să acopere jumătate din cerințele de oțel beton ale României

08/11/2023

Compania Donalam, o filială a prestigiosului Grup AFV Beltrame, care este unul dintre cei mai mari producători de profile de oțel și oțeluri speciale din Europa, a reușit să obțină un succes remarcabil în primele 9 luni ale anului 2023. Cu vânzări de peste 155.000 de tone de oțel beton și oțeluri speciale, Donalam se dovedește a fi un jucător semnificativ în industria metalurgică din România și din întreaga Europă.

Cu operațiuni desfășurate în localitățile Călărași și Târgoviște, și o echipă de peste 1.000 de angajați dedicați, compania Donalam își consolidează prezența pe piață și continuă să facă investiții semnificative în modernizarea și extinderea unităților sale de producție. Aceasta este o dovadă clară a angajamentului companiei de a fi lider în furnizarea de oțel de înaltă calitate.

Unul dintre momentele semnificative ale acestei perioade de succes a fost reluarea producției de oțel beton de către combinatul Donalam din Târgoviște în iunie 2022, la scurt timp după achiziționarea fostului COS Târgoviște. La momentul actual, unitatea din Târgoviște are o capacitate de producție de oțel beton de aproximativ 15.000 de tone pe lună. Cu toate acestea, obiectivul ambițios al Donalam este de a ajunge la o capacitate de peste 58.000 de tone pe lună, echivalentul a aproximativ 600.000 de tone pe an. Acest lucru va permite companiei să acopere aproape jumătate din necesarul intern de oțel beton pentru proiectele de construcții din România, făcându-i un furnizor crucial pentru industria de construcții a țării.

Compania Donalam SRL, filiala din România a Grupului AFV Beltrame, dispune de două unități de producție. Prima se află în Călărași și are peste 15 ani de experiență în producția de bare de oțel laminate la cald. A doua unitate este situată în Târgoviște și a reluat producția de oțel beton în iunie 2022. Aceste două unități sunt parte a strategiei de extindere a companiei pentru a satisface cererea crescută de oțel beton de înaltă calitate pe piața românească.

De asemenea, Donalam are planuri ambițioase de investiții care vizează, pe lângă modernizarea și retehnologizarea structurilor existente, construcția unei noi unități de producție care va fi unică în lume. Această unitate va respecta limitele de emisii de 50 kg de CO2 pentru fiecare tonă de produs. Prin aceste investiții, Donalam nu numai că se poziționează ca un lider în furnizarea de oțel beton și oțeluri speciale, dar demonstrează și un angajament puternic față de sustenabilitate și protecția mediului.

În concluzie, compania Donalam, filiala românească a Grupului AFV Beltrame, este un actor de frunte în industria oțelului din Europa și din România. Cu performanțe remarcabile în vânzări și investiții semnificative în modernizare și extindere, Donalam se pregătește să devină un furnizor esențial de oțel beton și oțeluri speciale, contribuind în același timp la dezvoltarea durabilă a industriei metalurgice din țară.

CBAM