Distribuitorii italieni de oțel se pregătesc pentru prețuri mai mari la HRC

16/11/2023

Distribuitorii italieni de oțel se străduiesc să crească prețurile. Având în vedere măsurile comerciale europene împotriva produselor importate, vânzările de role laminate la cald produse pe plan local vor crește în lunile următoare.
Recent, producătorii de oțel din UE au anunțat primul pas în majorarea prețurilor la rolele laminate la cald pentru livrarea din ianuarie, în încercarea de a depăși costurile ridicate ale energiei și ale materiilor prime. O a doua rundă de creșteri de prețuri este așteptată în viitorul apropiat.

Incertitudinea persistă pe piața italiană, determinată de scăderea vânzărilor de produse plate și de marjele scăzute. Cererea slabă a utilizatorilor finali exacerbează dificultățile centrelor de servicii de a crește prețurile HRC solicitate de producători.

Cererea actuală slabă de role este posibil să se redreseze ușor în primul trimestru al anului 2024. Centrele de servicii rămân serios îngrijorate de cerințele CBAM. Acesta îi obligă pe importatori să declare o serie de date privind procesul de producție, pe care multe oțelării din afara UE nu sunt încă în măsură să le furnizeze.

Facebook
LinkedIn
Call Now Button