Directa Plus, de pe piața londoneză, consolidează un parteneriat istoric cu Liberty Galați. Acțiunile companiei înregistrează o creștere semnificativă.

13/09/2023
directa plus plc 20210727135320

Directa Plus și LIBERTY Galați semnează un contract pe trei ani pentru gestionarea deșeurilor

Directa Plus, un producător și furnizor de produse pe bază de nanoplachete de grafen cu sediul în Marea Britanie, a anunțat astăzi semnarea unui contract pe trei ani cu producătorul român de oțel LIBERTY Galați.

În cadrul contractului, filiala de servicii de mediu a Directa Plus, Setcar S.A., va furniza LIBERTY Galați soluții pentru gestionarea deșeurilor generate de producția de laminate.

Tehnologia patentată de Directa Plus, Grafysorber®, va fi utilizată pentru a transforma cantitățile mari de deșeuri de nămol uleios ale oțelăriei într-o materie primă care poate fi reutilizată în procesul de producție a oțelului.

Valoarea contractului este de 5,5 milioane de euro, cu posibilitatea de creștere la 8 milioane de euro, în funcție de producția lunară a laminorului.

„Suntem încântați să colaborăm cu LIBERTY Galați pentru a-i ajuta să-și îmbunătățească gestionarea deșeurilor”, a declarat Giulio Cesareo, CEO al Directa Plus. „Grafysorber® este o tehnologie inovatoare care poate ajuta oțelăriile să reducă semnificativ impactul lor asupra mediului.”

Directa Plus a fost fondată în 2005, la un an după izolarea grafenului de către fizicienii Andre Geim și Konstantin Novoselov. Compania este unul dintre producătorii și furnizorii de top de produse pe bază de nanoplachete de grafen destinate diferitelor sectoare industriale.

Directa Plus este listată pe piața AIM a bursei de la Londra din 2016, având o capitalizare de piață de 28,74 milioane de lire sterline (33,5 milioane euro).

CBAM