De ce cresc prețurile aluminiului de la London Metal Exchange?

25/09/2023

e5e631 42a6dedbfe054573a5487736d34e9dbdmv2

 

Contractele futures LME pentru aluminiu cresc datorită dolarului mai slab și stimulentelor din China

Contractele futures LME pentru aluminiu au crescut cu 1,83% față de ziua precedentă de tranzacționare, stabilindu-se miercuri (20 septembrie) la 2.256 USD/tonă. Acesta a fost cel mai mare preț de închidere pentru aluminiu din 4 august.

Creșterea prețului aluminiului a fost atribuită unui număr de factori, printre care:

Un dolar american mai slab: Indicele dolarului american a scăzut de la maximul ultimelor șase luni de săptămâna trecută, ceea ce a făcut ca metalele denominate în dolari americani să fie mai ieftine și mai atractive pentru cumpărători.
Stimulii din China: Stimulată de diversele politici de stimulare economică din China, cel mai mare consumator din lume, activitatea de pe piața la vedere a crescut, iar cumpărătorii din aval au avut, de asemenea, cerere de refacere a stocurilor.
Stocuri scăzute: Împreună cu oferta scăzută de lingouri de aluminiu la vedere, prețurile aluminiului au fost susținute în mod continuu de stocurile scăzute.
Pe lângă acești factori, unii analiști au atribuit creșterea prețurilor aluminiului și așteptărilor de creștere a cererii din partea sectoarelor construcțiilor și automobilelor.

Creșterea prețurilor aluminiului este o veste bună pentru producătorii și exportatorii de metal. Cu toate acestea, ea ar putea duce, de asemenea, la creșterea costurilor pentru producătorii de produse din aluminiu, cum ar fi conservele, foliile și piesele auto.

În general, perspectivele pentru prețurile aluminiului sunt pozitive pe termen scurt și mediu. Dolarul american mai slab, stimulentele din China și stocurile scăzute sunt toți factori de susținere. Cu toate acestea, investitorii ar trebui să fie conștienți de faptul că orice știre negativă din partea economiei mondiale ar putea afecta prețurile.

CBAM