Cumpărătorii de HRC din Europa rămân sceptici cu privire la recentele creșteri de pe piața

29/08/2023

Prețurile rolelor laminate la cald din Europa au fost în mare parte stabile, în ciuda mișcărilor de creștere din partea unor producători, în timp ce cererea scăzută a utilizatorilor finali rămâne o preocupare cheie pentru piață.
Era de așteptat ca și alți producători să urmeze exemplul și să crească prețurile la niveluri similare. Dar traderii de pe piață au pus la îndoială faptul că noile prețuri de ofertă vor fi aprobate în curând în cadrul unor tranzacții. Cererea este foarte lentă, insuficientă pentru a impulsiona o astfel de creștere.

Majoritatea surselor de tranzacționare au fost de acord că „piața nu este încă pregătită pentru acest nivel”.
Se așteaptă ca producătorii italieni de oțel să revină pe piață cu noi oferte săptămâna viitoare, au declarat sursele. Nivelul vizat înainte de închiderile de vară, potrivit unor producători din țară, era, de asemenea, de 700 de euro pe tonă EXW.

La fel ca în nordul Europei, cumpărătorii din Italia au considerat acest nivel prea ridicat. Estimările cumpărătorilor italieni privind prețurile realizabile nu depășeau 630-650 de euro pe tonă EXW.

Piața de import a fost, de asemenea, calmă.

Furnizorii asiatici ar putea oferi livrarea în Europa în noiembrie-decembrie, ceea ce nu a fost potrivit pentru cumpărătorii din UE, având în vedere riscurile ridicate legate de măsurile de salvgardare.

Turcia și India, care au suficiente contingente chiar și pentru livrările din trimestrul al treilea, ofereau role la prețuri destul de ridicate.

Prețul de livrare al rolelor originare din Turcia pentru sfârșitul lunii octombrie-noiembrie a fost oferit în porturile europene la 630-640 EUR pe tonă CFR, fără taxe antidumping.

În Italia au fost oferite HRC originare din India la un preț de aproximativ 630 EUR pe tonă CFR pentru livrarea în noiembrie.

CBAM