Creșterile de energie din Turcia influențează prețurile fierului vechi din Benelux

05/10/2023

O creștere de 20% a prețurilor la electricitate și gaze naturale pentru utilizare industrială în Turcia pare să pună în pericol piața de fier vechi din Benelux și să exercite presiuni asupra prețurilor, având în vedere că Turcia este cel mai mare cumpărător de fier vechi din Benelux.

În urma creșterii cu 20% a prețurilor la electricitate în Turcia săptămâna trecută, Corporația de Conducte Petrolifere din Turcia a anunțat, de asemenea, o majorare a prețurilor la gazele naturale pentru utilizare industrială și centralele electrice, începând cu luna octombrie.

Fabricile turcești, care deja au avut dificultăți în vânzările pe piața globală din cauza costurilor ridicate de producție care afectează competitivitatea lor, nu par să îmbunătățească utilizarea în urma acestor majorări de costuri. Dimpotrivă, pare mai probabil ca acestea să opereze cu reduceri suplimentare de producție, ceea ce ar avea un impact negativ asupra cererii lor de fier vechi.

În lumina acestor evoluții și a cererii slabe de fier vechi din Turcia, majoritatea exportatorilor de fier vechi din Benelux au avut un început de săptămână precaut, limitându-și achizițiile.

Facebook
LinkedIn
Call Now Button