Creșterea prețurilor la minereul de fier și cărbune susține prețurile la oțel

22/09/2023

Prețurile minereului de fier și cărbune continuă să crească. Ca urmare a acestui fapt, combinatele siderurgice ar putea profita de ocazie pentru a crește prețurile pentru a compensa costurile ridicate ale materiilor prime.

Prin urmare, se preconizează că prețurile oțelului laminat la cald ar putea crește în continuare și vor avea dificultăți să scadă. Cumpărătorii din China au achiziționat o anumită cantitate înainte de sărbătorile naționale lungi. Cu toate acestea, este încă nevoie de timp pentru a observa tendința prețurilor. Deși cererea nu este puternică, costul materiilor prime poate stabiliza prețul în acest moment.

Există mai multe motive pentru care prețul materiilor prime, cum ar fi minereul de fier și cărbunele, este în creștere. Un motiv este că cererea pentru aceste materii prime este în creștere, în special din partea Chinei. China este cel mai mare producător și consumator de oțel din lume, iar cererea sa pentru minereu de fier și cărbune este uriașă.

Un alt motiv pentru creșterea prețurilor la materiile prime este oferta limitată. Există doar o cantitate limitată de minereu de fier și cărbune disponibile, iar producătorii nu pot ține pasul cu cererea.

În plus, costurile de producție și transport ale materiilor prime au crescut în ultimii ani. Acest lucru se datorează în parte creșterii prețurilor la energie și combustibili.

Creșterea prețurilor la materiile prime va duce probabil la creșterea prețului oțelului. Acest lucru se datorează faptului că materiile prime reprezintă o parte semnificativă din costul total al producerii oțelului. Combinatele siderurgice vor trebui să transmită costurile mai mari ale materiilor prime către clienții lor, pentru a își menține profitabilitatea.

Creșterea prețurilor la materiile prime este un factor important care afectează prețul oțelului. Cumpărătorii ar trebui să fie conștienți de acest lucru și să își ia măsuri pentru a se proteja de creșterile prețurilor.

CBAM