Contingentele pentru importul de oțel din UE determină aplicarea de taxe vamale pentru comerțul din T4

08/10/2023

images

Importatorii de role HRC din Europa analizează impactul taxelor, ca urmare a depășirii cotei „alte națiuni” determinate de Comisia Europeană în prima zi a operațiunilor din octombrie.

Potrivit informațiilor difuzate de Comisia Europeană, mai mult de un milion de tone au fost importate în Europa din state fără o măsură de protecție specifică până la 2 octombrie, surclasând astfel cota cu 12%.

O cantitate totală de 933.743 tone de produse va fi accesibilă fără impozitare în intervalul octombrie-decembrie.

Totuși, un taxa de 25% va fi aplicat oricăror cantități ce depășesc limita – 107.976 tone la data de 2 octombrie –  suma care va fi distribuită în mod uniform printre cei ce au realizat importul in 1 octombrie.

Cu toate acestea, contingentele din partea principalelor țări furnizoare de HRC care au propriile cote nu au fost utilizate: Regatul Unit a utilizat doar 1,05% din cota care i-a fost atribuită; India 2,91%; Serbia 0,67% și Turcia 0,3%. Prețurile din aceste țări nu au fost competitive în comparație cu prețurile interne, iar importatorii au evitat achizițiile.

Cererea de pe piața europeană a HRC a fost scăzută din cauza stocurilor suficiente, a cererii scăzute a utilizatorilor finali, iar afluxul de role importate la începutul lunii octombrie susține starea de spirit negativă de pe piață.

 

CBAM