Comercianții chinezi de oțel au avertizat asupra unor potențiale falimente

28/08/2023

Comercianții chinezi de oțel se confruntă cu un risc sporit de faliment

Criza de pe piața chineză a oțelului pune o presiune tot mai mare asupra comercianților de oțel, mai mult de 30 de companii intrând în procedură de faliment începând cu luna iunie. Mai multe asociații siderurgice regionale și-au avertizat membrii să evite să coopereze cu partenerii care riscă să intre în incapacitate de plată.
Criza imobiliară a afectat vânzările de materiale de construcții, iar concurența pe piața comerțului cu oțel a devenit mai intensă.

Fluctuațiile puternice de pe piața oțelului i-au făcut, de asemenea, pe unii comercianți să sufere pierderi mari. De exemplu, unii comercianți au luat poziții lungi atunci când prețurile au crescut, dar au fost nevoiți să vândă la prețuri mai mici atunci când piața s-a întors. Alții au vândut în avans fără a deține efectiv produsele, dar nu au putut livra atunci când prețurile au crescut.

Haosul de pe piața comercială a oțelului va continua, probabil, atât timp cât va persista recesiunea. Comercianții de oțel care vor dori să supraviețuiască vor trebui să ofere mai multe servicii suplimentare pentru a se distinge de concurență. Aceasta include existența unor surse fiabile de aprovizionare cu oțel, prețuri competitive și capacități de finanțare excelente.

CBAM